Actueel2021-09-17T07:07:22+00:00

Nieuws

102, 2023

Cursusdag Aan de slag met Wabo 2

Afgelopen donderdag 26 januari was Pascal Jacobs wederom bij ons te gast voor deel 2 van de cursusdag ‘Aan de slag met Wabo’.

Tijdens deze cursusdag is er teruggeblikt op de behandelde informatie van oktober vorig jaar, maar zijn er ook nieuwe zaken aan bod gekomen. Van de aanvraag van een vergunning tot de inwerkingtreding hiervan en alle stappen daartussen.

Om de stof in de praktijk toe te passen, is de groep aan de slag gegaan met opdrachten.

Het was weer een gezellige […]

2001, 2023

Juristenfestival bij JHS Tilburg

Gisteren waren collega’s Nicole en Susanne te gast in Tilburg op de Juridische Hogeschool Avans voor het Juristenfestival. Ondanks de sneeuw was het gezellig druk met rechtenstudenten die een praatje kwamen maken met bedrijven uit het werkveld.

Zien we jou snel op een volgend evenement?

1912, 2022

Cursusdag Legal Design Thinking

De cursusdag Legal Design Thinking werd afgelopen woensdag verzorgd door reMARKable en Meesters van Nu, waarvoor nogmaals dank!

Legal Design Thinking is een opkomende methode binnen het juridische werkveld. Waar juristen jargon en eindeloze teksten kunnen dromen, is dat voor een niet-jurist minder vanzelfsprekend. Met Legal Design Thinking creëer je producten en diensten vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Niet-juristen moeiteloos bewust maken van het bestaan, gebruik en gevolg van de wetgeving. Dat is nogal een […]

1711, 2022

Interview Esther van Essen

In dit interview spreken we Esther. Zij werkt sinds januari 2022 bij Legal Support als junior jurist en is vanaf 1 maart 2022 gedetacheerd bij de Gemeente Amersfoort. We blikken met haar terug op haar ervaringen met Legal Support tot nu toe.


Sinds het begin van dit jaar ben je bij ons aan het werk. Je hebt eerst een inwerkperiode op kantoor gehad. Kun je daar iets over vertellen?

Ik vond het fijn dat ik eerst een inwerkperiode kreeg op kantoor in […]

1011, 2022

Cursusdag projectgericht vergunningenmanagement

27 oktober hebben onze juristen een cursus projectgericht vergunningenmanagement gevolgd, verzorgd door Jola van Dijk van Permiso.
Bij deze dag waren Adriene, Dennis, Lianne en Nicole aanwezig.
De cursusdag was erg interactief en is goed bevallen. Ook zijn er initiatieven aangedragen om de cursus zelfs te verbeteren.

‘Conclusie van de dag: deze groep heeft z’n certificaat dubbel en dwars verdiend. En ik heb er weer wat verbeterideeen bij voor de volgende keer dat ik deze cursus geef en voor de 2e druk van […]

2810, 2022

Cursusdag aan de slag met Wabo

Vorige week donderdag vond er weer een cursusdag plaats. Dit keer heeft Pascal Jacobs van Meesters Van Nu voor onze junior juristen een informatieve dag voorbereid met het thema ‘Aan de slag met Wabo’.

Tijdens de cursusdag is er aan de hand van praktijkcasussen onderstaande juridische aspecten van de Wabo doorgenomen:

 • Omgevingsbeginselen
 • Doel en systematiek Wabo
 • Activiteiten 2.1 en 2.2
 • Vergunningsvrij (bouwen en milieu)
 • Bevoegd gezag
 • Onlosmakelijkheid, deelvergunningen
 • Reguliere procedure
 • Uitgebreide procedure
 • Toetsingskader
 • Verlenen of afwijzen
 • Procedure bewaking
 • Voorschriften
 • (Inleiding) Handhaving […]
2710, 2022

Werkgeversmiddag Haagse Hogeschool

18 oktober vond er een werkgeversmiddag plaats bij de Haagse Hogeschool. Hierbij waren Moufid en Nicole aanwezig om de studenten kennis te laten maken met Legal Support. Er was een korte presentatie voorbereid waarin Moufid en Nicole hun ervaringen met Legal Support deelden met de studenten.

1210, 2022

Interview Moufid al-Mousaoui

Moufid is één van onze junior juristen, momenteel werkzaam op een opdracht bij de Gemeente Rhenen. Graag kijken we met hem naar zijn ervaringen met Legal Support tot nu toe.

Je bent nu ruim een half jaar werkzaam als handhavingsjurist bij de Gemeente Rhenen. Kun je iets vertellen over jouw werkzaamheden?
Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het afhandelen van meldingen of handhavingsverzoeken die binnenkomen. De toezichthouder gaat dan kijken. In het geval van een overtreding stelt hij een rapport op. Aan de […]

3009, 2022

Opfriscursus AWB

In het programma van cursusdagen stond 29 september een opfriscursus AWB op de agenda. Ditmaal verzorgd door Pascal Jacobs, docent omgevingsrecht aan de Juridische Hogeschool Avans.

Het was weer een leerzame dag voor de juristen. Op naar de volgende!

509, 2022

Welkom Dennis en Lianne!

Sinds 01 september is team Legal weer twee toppers rijker!
Dennis Nederveen en Lianne Ruijtenbeek zijn vandaag begonnen aan hun inwerktraject in Gouda. Samen met Nicole duiken zij de komende weken in casuïstiek en opdrachten als voorbereiding op hun eerste opdracht.

Heel veel succes en plezier toegewenst!

3108, 2022

Sollicitatietips

Wanneer je gaat solliciteren, kan dat best spannend zijn. Wat zoek je zelf precies in een nieuwe baan? Waar is het bedrijf naar op zoek? Komen die wensen overeen met elkaar? Dat zijn de belangrijkste vragen die beantwoord worden door middel van sollicitatiegesprekken.

Onderstaande tips kunnen jou helpen in de voorbereiding en tijdens jouw sollicitatiegesprek. Veel succes en zet hem op!

 • Een goed begin is het halve werk. Bereid […]
2208, 2022

Interview Monique Rijnen

Legal Support collega Esther werkt alweer 6 maanden voor de Gemeente Amersfoort. Tijd om in gesprek te gaan met onze klant Monique Rijnen. Zij is themadirecteur Dienstverlening en afdelingsmanager Vergunningen, Toezicht & Handhaving.
“Er ligt een hoge werkdruk op de afdeling en helaas is het ook in deze branche lastig goede mensen te werven. De samenwerking en het model van Legal Support is voor ons op dit moment heel waardevol.”

Wat was de initiële reden om met Legal Support te gaan samenwerken?
“Door […]

807, 2022

Vicky en Adriene gestart!

Afgelopen maandag zijn Adriene Krind en Vicky Speet begonnen met hun inwerktraject bij Legal Support. Zij zullen de komende weken op het kantoor in Gouda worden klaargestoomd voor het werkveld. Samen met Nicole duiken ze in casuïstiek met betrekking tot bestuursrechtelijke onderwerpen. Na hun inwerktraject zullen zij beginnen op hun eerste opdracht.

De eerste week zit er inmiddels op, nog veel succes dames!

507, 2022

Eén jaar Legal Support

Legal Support bestaat één jaar!
Om hierop terug te blikken is Nicole Scheek geïnterviewd.
Haar bevindingen lees je in onderstaand interview.

> Welke waarde voegen we toe aan juridische afdelingen binnen gemeenten;
> De ‘lessons learned’ van een pionier in een dynamisch werkveld;
> De beste kickstart van een junior jurist;
> De juiste aanpak van voorbereiding en begeleiding;
> De uitdaging om deze kant van het juridisch werkveld bekender maken.

Klik hier om het interview te lezen.

3006, 2022

Team Legal uiteten in Utrecht

Vorige week is het team van Legal Support uiteten geweest bij De Rechtbank in Utrecht. En hoe leuk is het om dan uiteten te gaan in de inmiddels tot restaurant omgebouwde rechtbank waar Nicole Scheek beëdigd is!

We konden het dan ook niet aan ons voorbij laten gaan om een foto op het bordes te maken.
Het was een gezellige avond en het was leuk om weer eens als team bij elkaar te komen!
Zowel de huidige juristen Moufid, Esther en Ester […]

2006, 2022

Cursusdag kernkwadranten

Tijdens de maandelijkse cursusdag van Legal Support B.V. zijn onze junior juristen druk aan de slag gegaan met het voeren van zienswijzegesprekken.

Het programma werd verzorgd door Dick Haartsen en bestond uit een informele kennismaking, waarna de cursisten aan de slag zijn gegaan met kernkwadranten. Wat is je kernkwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie?

Na een lekkere lunch is druk geoefend met het voeren van zienswijzegesprekken, waarbij een actrice een zeer overtuigende burger speelde. Zij wist goed in […]

Meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact met ons op
E info@legalsuppport.nl

Direct contact
T 085 782 52 55

Voor al onze vacatures en om te solliciteren ga naar onze “Werken bij Site“
Ga naar de bovenkant