Actueel2021-09-17T07:07:22+00:00

Nieuws

3105, 2023

Verlenging Vicky

Goed nieuws breekt zo lekker de week!
Onze Vicky Speet werkt sinds januari bij de Gemeente Hilversum als Secretaris van het Omgevingsteam. Omdat het zo goed bevalt, wordt haar overeenkomst met 6 maanden verlengd. Wij zijn erg blij met dit fijne nieuws.
Gefeliciteerd Vicky! 🎉

1905, 2023

Team work makes the dream work!

Moufid al Mousaoui en Adriene Krind werken samen op hun opdracht bij een mooie gemeente in het midden van het land. Deze gemeente zocht juristen die hen kunnen ondersteunen bij het inventariseren van alle gemeentelijke verordeningen.
Samen met juristen van de gemeente werken Moufid en Adriene namelijk aan de Verordening fysieke leefomgeving. Op dit moment zijn ze bezig met het verzamelen van alle laatste versies van de verordeningen, inventariseren zij welke verordeningen op korte termijn worden aangepast en […]

2004, 2023

Pensioenfeest Charles

Afgelopen vrijdag was het zover, de laatste werkdag van onze collega Charles de Kock. Charles gaat namelijk gedeeltelijk met pensioen. Zo’n moment konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we vrijdag 14 april in het bijzijn van familie, vrienden en (oud)collega’s geproost op deze mijlpaal.

Directeur Jasper Haartsen en oud-directeur Dick Haartsen blikten samen met ons terug op het dienstverband van Charles. Zij namen ons mee in hoe waardevol jij bent (geweest) voor 

1204, 2023

Vicky op opdracht als Secretaris Omgevingsteam

Op de foto zie je Vicky Speet, junior jurist bij Legal Support B.V.. Momenteel werkt ze op opdracht als Secretaris van het Omgevingsteam. Raad jij bij welke gemeente Vicky werkt? Hint: het is een welbekende gemeente in het hart van Nederland….🤔💡

“Het Omgevingsteam adviseert integraal op verzoeken om van een bestemmingsplan af te wijken. Als secretaris van het Omgevingsteam zie ik alle facetten en doe ik verschillende taken. Van de lay-out van het verslag, het inhoudelijk checken […]

304, 2023

Cursusdag zienswijzengesprekken

Afgelopen woensdag heeft onder leiding van Dick Haartsen een tweede editie van de cursus Zienswijzegesprekken plaatsgevonden.
De cursisten zijn aan de slag geweest met kernkwadranten en een acteur die de zienswijzengesprekken met hen heeft geoefend.

Zoals gebruikelijk is er een lekkere lunch verzorgd voor de aanwezigen.

Wil jij de volgende cursusdag ook aanwezig zijn? Neem dan contact op via info@legalsupport.nl

304, 2023

Verhuisd naar ons definitieve pand!

Afgelopen donderdag 30 maart zijn we druk in de weer geweest om al onze spullen te verhuizen van de Reeuwijkse Poort 215 naar de Reeuwijkse Poort 108.
Ook de nieuwe meubels zijn geleverd en in elkaar gezet. Ons nieuwe kantoor begint al steeds meer vorm te krijgen.

Houd onze socials in de gaten voor de kantoor-tour die binnenkort opgenomen wordt!

2403, 2023

Lianne in Rijswijk

Lianne Ruitenbeek werkt sinds kort bij Gemeente Rijswijk als jurist fysiek domein. Hier heeft ze het goed naar haar zin en geen dag is hetzelfde.

“De functie is heel afwisselend: de ene dag ben ik bezig met een parkeerbezwaar en het informeel afhandelen van een bezwaar dat niet ontvankelijk is, terwijl de dag daarna in het kader staat van een hoorzitting die betrekking heeft op een omgevingsvergunning bouw. Het team is vrij jong en staat echt open om […]

703, 2023

Cursusdag Bestuurlijke sensitiviteit

Als je bij of voor een gemeente werkt, is het belangrijk dat je bestuurlijk sensitief bent. Maar wat is dat en hoe ga je daar mee om? En hoe weet je wanneer iets bestuurlijk sensitief is? Waar moet je op letten? Als adviseur adviseer je immers over de technische inhoud en laat je je niet meeslepen in de politieke discussie. Toch? De juristen van Legal Support B.V. zijn afgelopen vrijdag 3 maart dieper op deze vragen ingegaan tijdens de cursus […]

102, 2023

Cursusdag Aan de slag met Wabo 2

Afgelopen donderdag 26 januari was Pascal Jacobs wederom bij ons te gast voor deel 2 van de cursusdag ‘Aan de slag met Wabo’.

Tijdens deze cursusdag is er teruggeblikt op de behandelde informatie van oktober vorig jaar, maar zijn er ook nieuwe zaken aan bod gekomen. Van de aanvraag van een vergunning tot de inwerkingtreding hiervan en alle stappen daartussen.

Om de stof in de praktijk toe te passen, is de groep aan de slag gegaan met opdrachten.

Het was weer een gezellige […]

2001, 2023

Juristenfestival bij JHS Tilburg

Gisteren waren collega’s Nicole en Susanne te gast in Tilburg op de Juridische Hogeschool Avans voor het Juristenfestival. Ondanks de sneeuw was het gezellig druk met rechtenstudenten die een praatje kwamen maken met bedrijven uit het werkveld.

Zien we jou snel op een volgend evenement?

1912, 2022

Cursusdag Legal Design Thinking

De cursusdag Legal Design Thinking werd afgelopen woensdag verzorgd door reMARKable en Meesters van Nu, waarvoor nogmaals dank!

Legal Design Thinking is een opkomende methode binnen het juridische werkveld. Waar juristen jargon en eindeloze teksten kunnen dromen, is dat voor een niet-jurist minder vanzelfsprekend. Met Legal Design Thinking creëer je producten en diensten vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Niet-juristen moeiteloos bewust maken van het bestaan, gebruik en gevolg van de wetgeving. Dat is nogal een […]

1711, 2022

Interview Esther van Essen

In dit interview spreken we Esther. Zij werkt sinds januari 2022 bij Legal Support als junior jurist en is vanaf 1 maart 2022 gedetacheerd bij de Gemeente Amersfoort. We blikken met haar terug op haar ervaringen met Legal Support tot nu toe.


Sinds het begin van dit jaar ben je bij ons aan het werk. Je hebt eerst een inwerkperiode op kantoor gehad. Kun je daar iets over vertellen?

Ik vond het fijn dat ik eerst een inwerkperiode kreeg op kantoor in […]

1011, 2022

Cursusdag projectgericht vergunningenmanagement

27 oktober hebben onze juristen een cursus projectgericht vergunningenmanagement gevolgd, verzorgd door Jola van Dijk van Permiso.
Bij deze dag waren Adriene, Dennis, Lianne en Nicole aanwezig.
De cursusdag was erg interactief en is goed bevallen. Ook zijn er initiatieven aangedragen om de cursus zelfs te verbeteren.

‘Conclusie van de dag: deze groep heeft z’n certificaat dubbel en dwars verdiend. En ik heb er weer wat verbeterideeen bij voor de volgende keer dat ik deze cursus geef en voor de 2e druk van […]

2810, 2022

Cursusdag aan de slag met Wabo

Vorige week donderdag vond er weer een cursusdag plaats. Dit keer heeft Pascal Jacobs van Meesters Van Nu voor onze junior juristen een informatieve dag voorbereid met het thema ‘Aan de slag met Wabo’.

Tijdens de cursusdag is er aan de hand van praktijkcasussen onderstaande juridische aspecten van de Wabo doorgenomen:

 • Omgevingsbeginselen
 • Doel en systematiek Wabo
 • Activiteiten 2.1 en 2.2
 • Vergunningsvrij (bouwen en milieu)
 • Bevoegd gezag
 • Onlosmakelijkheid, deelvergunningen
 • Reguliere procedure
 • Uitgebreide procedure
 • Toetsingskader
 • Verlenen of afwijzen
 • Procedure bewaking
 • Voorschriften
 • (Inleiding) Handhaving […]
2710, 2022

Werkgeversmiddag Haagse Hogeschool

18 oktober vond er een werkgeversmiddag plaats bij de Haagse Hogeschool. Hierbij waren Moufid en Nicole aanwezig om de studenten kennis te laten maken met Legal Support. Er was een korte presentatie voorbereid waarin Moufid en Nicole hun ervaringen met Legal Support deelden met de studenten.

Meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact met ons op
E info@legalsuppport.nl

Direct contact
T 085 782 52 55

Voor al onze vacatures en om te solliciteren ga naar onze “Werken bij Site“
Ga naar de bovenkant