Actueel2021-09-17T07:07:22+00:00

Nieuws

Aan de andere kant van de tafel

Vorige week zat collega Nicole een keer aan de andere kant van de tafel.

De eerste jaars studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys mochten namens hun cliënt bepleiten dat de weigering van de evenementenvergunning juridisch niet in stand kon blijven. Leuk om te mogen deelnemen aan de tijdelijke bezwarencommissie en te zien hoe deze studenten hun eerste stappen hebben gezet binnen het werkveld van het bestuursrecht. Ze deden het goed!

Cursusdag bestuurlijke sensitiviteit

Afgelopen woensdag hadden onze juristen een interessante cursusdag over Bestuurlijke sensitiviteit. De cursus werd gegeven door Minette Niekus en Nicole Scheek. Ook Rens Wisselo heeft vanuit zijn rol als gemeenteraadslid toegelicht hoe de raad werkt.
Daarnaast is er een rollenspel ‘de ongeïnteresseerde wethouder’ gedaan.

Het was weer een geslaagde dag waarin veel geleerd, maar ook veel gelachen is!
JessicaChantalMariekeKerimLarissaDennis en 

Welkom Larissa!

Welkom Larissa!

Per vandaag is Larissa bij ons gestart als leer-werkstudent. Als derdejaarsstudente aan de Haagse Hogeschool zal ze bij ons kennis maken met de praktijk, namelijk het bestuursrecht.

We vinden het leuk dat je voor ons hebt gekozen. Heel veel succes en plezier gewenst!
#legalsupport #nieuwecollega

Welkom Marieke!

Welkom Marieke Hoogkamer!
Vandaag hebben wij Marieke officieel welkom geheten als junior jurist bestuursrecht op ons kantoor in Reeuwijk met een mooie bos bloemen.

Wij vinden het leuk dat je voor ons hebt gekozen en wensen je veel succes en plezier toe!

Adriene op opdracht

Onze juriste Adriene Krind werkt sinds kort op een opdracht bij een middelgrote gemeente aan de Hollandse IJssel. Hier werkt zij als handhavingsjurist op het meldpunt Wet goed-Verhuurderschap.

‘Ik houd me primair bezig met de meldingen die binnenkomen over de Wet Goed-Verhuurderschap. Ook ondersteun ik bij meldingen van kamergewijze verhuur. Daarnaast help ik om standaard besluiten zoals waarschuwingsbrieven en lasten onder dwangsom in begrijpelijke taal op te stellen. Ik zit hier goed op mijn plek en vind het een leuk team!’

Lekker […]

Junior-senirconstructie

Bij een mooie Zeeuwse gemeente zijn Nicole en Moufid afgelopen maandag gestart aan een nieuwe opdracht. In onze junior-seniorconstructie behandelen zij handhavingsdossiers van de gemeente. Op deze wijze ontzorgen wij onze klant in de operationele uitvoering van de werkzaamheden met inhoudelijke begeleiding van een senior. Hierdoor is de gemeente verzekerd van de inhoudelijke kennis en kunde van een seniorjurist en doet een juniorjurist ervaring op in de praktijk. Win-Win!

 

Interview Adriene Krind

In dit interview spreken we Adriene Krind, sinds 01-07-2022 werkt zij bij Legal Support als junior jurist bestuurs- en omgevingsrecht.
Wij hebben haar een aantal vragen gesteld over hoe werken in de detachering haar bevalt.
Haar antwoorden lees je hieronder!

  1. Momenteel werk je bij ons als junior jurist en volg je ons traineeship. Hoe bevalt dat?
    Het bevalt echt goed! Ik heb tot nu toe heel veel geleerd. Op school heb ik uiteraard bestuursrecht gehad, maar daar kreeg ik vooral met AWB en […]

Presentatie Legal Design Thinking – Hogeschool Utrecht

Legal Design Thinking
‘’Vernieuwende gedachten, grenzeloze mogelijkheden!”

De eerstejaars hbo-rechten studenten van de Hogeschool Utrecht lieten hun creatieve brein te werk gaan tijdens Legal Design Thinking. En laten wij nou gek zijn op Legal Design Thinking. Dat weet de HU ook, dus vroegen zij ons mee te helpen met het inbrengen van een casus. Nicole Scheek en Vicky Speet waren vanuit Legal Support B.V. betrokken bij het proces.

Zo min mogelijk bezwaren ontvangen bij een besluit met een grote, maatschappelijk impact. Efficiënte bewaarafhandeling, […]

Verlenging Vicky

Goed nieuws breekt zo lekker de week!
Onze Vicky Speet werkt sinds januari bij de Gemeente Hilversum als Secretaris van het Omgevingsteam. Omdat het zo goed bevalt, wordt haar overeenkomst met 6 maanden verlengd. Wij zijn erg blij met dit fijne nieuws.
Gefeliciteerd Vicky! 🎉

Team work makes the dream work!

Moufid al Mousaoui en Adriene Krind werken samen op hun opdracht bij een mooie gemeente in het midden van het land. Deze gemeente zocht juristen die hen kunnen ondersteunen bij het inventariseren van alle gemeentelijke verordeningen.
Samen met juristen van de gemeente werken Moufid en Adriene namelijk aan de Verordening fysieke leefomgeving. Op dit moment zijn ze bezig met het verzamelen van alle laatste versies van de verordeningen, inventariseren zij welke verordeningen op korte termijn worden aangepast en […]

Meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact met ons op
E info@legalsuppport.nl

Direct contact
T 085 782 52 55

Voor al onze vacatures en om te solliciteren ga naar onze “Werken bij Site“
Ga naar de bovenkant