Actueel2021-09-17T07:07:22+00:00

Nieuws

3009, 2022

Opfriscursus AWB

In het programma van cursusdagen stond 29 september een opfriscursus AWB op de agenda. Ditmaal verzorgd door Pascal Jacobs, docent omgevingsrecht aan de Juridische Hogeschool Avans.

Het was weer een leerzame dag voor de juristen. Op naar de volgende!

509, 2022

Welkom Dennis en Lianne!

Sinds 01 september is team Legal weer twee toppers rijker!
Dennis Nederveen en Lianne Ruijtenbeek zijn vandaag begonnen aan hun inwerktraject in Gouda. Samen met Nicole duiken zij de komende weken in casuïstiek en opdrachten als voorbereiding op hun eerste opdracht.

Heel veel succes en plezier toegewenst!

3108, 2022

Sollicitatietips

Wanneer je gaat solliciteren, kan dat best spannend zijn. Wat zoek je zelf precies in een nieuwe baan? Waar is het bedrijf naar op zoek? Komen die wensen overeen met elkaar? Dat zijn de belangrijkste vragen die beantwoord worden door middel van sollicitatiegesprekken.

Onderstaande tips kunnen jou helpen in de voorbereiding en tijdens jouw sollicitatiegesprek. Veel succes en zet hem op!

  • Een goed begin is het halve werk. Bereid […]
2208, 2022

Interview Monique Rijnen-Gloudenberg

Legal Support collega Esther werkt alweer 6 maanden voor de Gemeente Amersfoort. Tijd om in gesprek te gaan met onze klant Monique Rijnen-Gloudemans. Zij is themadirecteur Dienstverlening en afdelingsmanager Vergunningen, Toezicht & Handhaving.
“Er ligt een hoge werkdruk op de afdeling en helaas is het ook in deze branche lastig goede mensen te werven. De samenwerking en het model van Legal Support is voor ons op dit moment heel waardevol.”

Wat was de initiële reden om met Legal Support te gaan samenwerken?
“Door […]

807, 2022

Vicky en Adriene gestart!

Afgelopen maandag zijn Adriene Krind en Vicky Speet begonnen met hun inwerktraject bij Legal Support. Zij zullen de komende weken op het kantoor in Gouda worden klaargestoomd voor het werkveld. Samen met Nicole duiken ze in casuïstiek met betrekking tot bestuursrechtelijke onderwerpen. Na hun inwerktraject zullen zij beginnen op hun eerste opdracht.

De eerste week zit er inmiddels op, nog veel succes dames!

507, 2022

Eén jaar Legal Support

Legal Support bestaat één jaar!
Om hierop terug te blikken is Nicole Scheek geïnterviewd.
Haar bevindingen lees je in onderstaand interview.

> Welke waarde voegen we toe aan juridische afdelingen binnen gemeenten;
> De ‘lessons learned’ van een pionier in een dynamisch werkveld;
> De beste kickstart van een junior jurist;
> De juiste aanpak van voorbereiding en begeleiding;
> De uitdaging om deze kant van het juridisch werkveld bekender maken.

Klik hier om het interview te lezen.

3006, 2022

Team Legal uiteten in Utrecht

Vorige week is het team van Legal Support uiteten geweest bij De Rechtbank in Utrecht. En hoe leuk is het om dan uiteten te gaan in de inmiddels tot restaurant omgebouwde rechtbank waar Nicole Scheek beëdigd is!

We konden het dan ook niet aan ons voorbij laten gaan om een foto op het bordes te maken.
Het was een gezellige avond en het was leuk om weer eens als team bij elkaar te komen!
Zowel de huidige juristen Moufid, Esther en Ester […]

2006, 2022

Cursusdag kernkwadranten

Tijdens de maandelijkse cursusdag van Legal Support B.V. zijn onze junior juristen druk aan de slag gegaan met het voeren van zienswijzegesprekken.

Het programma werd verzorgd door Dick Haartsen en bestond uit een informele kennismaking, waarna de cursisten aan de slag zijn gegaan met kernkwadranten. Wat is je kernkwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie?

Na een lekkere lunch is druk geoefend met het voeren van zienswijzegesprekken, waarbij een actrice een zeer overtuigende burger speelde. Zij wist goed in […]

1504, 2022

Moufid gestart bij de gemeente Rhenen

Dit is collega Moufid al Mousaoui, 3e-jaars student rechten aan de Haagse Hogeschool. Moufid is begin februari van dit jaar begonnen bij Legal Support als junior-jurist Bestuursrecht. Sinds kort werkt hij bij de gemeente Rhenen als junior-jurist handhaving. De afdeling waar hij werkt controleert de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van het omgevingsrecht. Moufid is met enkele andere juristen verantwoordelijk voor het in behandeling nemen van meldingen en handhavingszaken. Als een burger bijvoorbeeld zonder vergunning een gebouw […]

1004, 2022

Susanne de Groot gestart als recruiter

Begin deze maand is collega Susanne gestart als recruiter voor Legal Support & Handhaving Support. Haar deur staat altijd open voor (aanstormend) juridisch talent. Met haar creatieve insteek bij recruitment zoekt ze altijd naar de juiste match tussen klant en jurist. Heel veel succes Susanne, welkom bij het team!

1102, 2022

Legal Support verwelkomt Moufid als nieuwe collega

Legal Support verwelkomt onze nieuwe collega: Moufid al Mousaoi. Moufid heeft tijdens zijn studie Hbo rechten de minor oplossingsgericht werken bij de overheid afgerond en kijkt graag met u hoe zaken op een andere manier opgelost kunnen worden. Verder gaat hij zich bezig houden met de Omgevingswet en uiteraard het bestuurs- en omgevingsrecht. Vanuit Legal Support volgt hij het opleidingsprogramma waarin ervaren docenten en senior collega’s hem de praktische kneepjes van het bestuurs- en omgevingsrecht bijbrengen.

Heel veel succes en werkplezier […]

2101, 2022

Collega Esther gestart!

Deze week is Esther van Essen gestart als junior jurist bestuurs/omgevingsrecht.  Na haar Hbo Rechten met minor Veiligheid en Recht, heeft zij recent haar master afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met als specialisatie Jurist en Overheid. Esther heeft veel zin om voor de overheid aan de slag te gaan. Vanuit Legal Support volgt zij daarnaast het opleidingsprogramma waarin ervaren docenten en senior collega’s haar de praktische kneepjes van het bestuurs- en omgevingsrecht bijbrengen.

Heel veel succes […]

301, 2022

Er is altijd een oplossing

Op het station van Den Bosch drinkt collega Nicole een kop koffie om bij te praten met een van onze juristen. Corona vergt enige flexibiliteit, maar er is altijd een oplossing!

Wij wensen iedereen een uitdagend en vooral gezond 2022 gewenst!

2312, 2021

Opleidingsprogramma Legal Support van start!

Half december is ons opleidingsprogramma waarin deelnemers maandelijks een cursus krijgen van start gegaan. De start was met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), het vergunningstelsel met betrekking tot activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving en inzake handhaving van regelingen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Een intensieve en leerzame dag! Met dank aan onze docent Pascal Jacobs van Meesters van Nu.

2511, 2021

Nieuwe collega Ester

Ester Aside is bij ons gestart als jurist bestuurs- en omgevingsrecht in opleiding. Zij is enthousiast begonnen aan haar eerste opdracht als medewerker bezwaar op de afdeling Stadstoezicht bij de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. We zijn blij dat we de medewerkers van de gemeente op deze wijze ondersteuning kunnen bieden bij hun drukke werkzaamheden.

Wij wensen Ester heel veel succes en werkplezier. Je bent een welkome aanvulling van ons team!

2010, 2021

Wat zijn reële alternatieven voor “het juridische schaap met de vijf poten”?

Collega Nicole Scheek heeft in de rol als zelfstandig juridisch adviseur bestuurs- en omgevingsrecht bij een groot aantal gemeenten gewerkt. De omvang van het werk en het aantal medewerkers dat die werkzaamheden uitvoerde heeft haar regelmatig verbaasd. Team- en afdelingsmanagers waren vaak een groot deel van hun tijd kwijt met het vinden van nieuwe medewerkers in verband met (tijdelijk) uitgevallen of vertrokken medewerkers of in verband met piekwerkzaamheden.

Nicole: “Helaas zijn die medewerkers ook binnen het bestuurs- en omgevingsrecht niet eenvoudig […]

Meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact met ons op
E info@legalsuppport.nl

Direct contact
T 085 782 52 55

Voor al onze vacatures en om te solliciteren ga naar onze “Werken bij Site“
Ga naar de bovenkant