Detachering, begeleiding & coaching

Legal Support biedt dé flexibele oplossing voor uw capaciteitsvraagstuk: Juridische professionals – zowel startende als ervaren – die zelfstandig en flexibel inzetbaar zijn.

Legal Support regelt de juiste vakinhoudelijke ondersteuning en/of opleiding.

Onze startende juristen krijgen eerst een 8-weeks intern opleidingsprogramma. Daarna worden ze gekoppeld aan een senior jurist die ze begeleidt tijdens hun loopbaan.

De senior jurist geeft continu persoonlijke, “on the job”- begeleiding, dat betekent:

  • Altijd bereikbaar voor overleg en (tactisch) advies over juridische vraagstukken;
  • Stukken nakijken;
  • Aanwezig bij zittingsdagen voor ondersteuning, coaching en feedback.

Naast onze eigen medewerkers maken we ook gebruik van ons netwerk met zelfstandige professionals om onze en uw startende juristen te ondersteunen

Maandelijks volgen de junior juristen in-house cursusdagen op het gebied van het
bestuurs- en omgevingsrecht en gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Begeleiding & coaching

We begeleiden onze medewerkers zeer intensief. Hierdoor worden ze beter in hun werk en zijn ze voor u van grotere toegevoegde waarde.

Dit opleidingsprogramma – of delen daarvan – kunnen wij ook inzetten voor juristen die bij u in een vaste functie of via een detavast constructie zijn voorgesteld of voor juristen die u zelf rechtstreeks in dienst heeft genomen.

Dit houdt in:

  • “On the job”- begeleiding door ervaren professionals voor de vertaling van kennis naar de praktijk. Bestaande uit begeleiding bij de gemeente en begeleiding op afstand;
  • Aangevuld met vakinhoudelijke cursusdagen en specifiek op de doelgroep gerichte vaardigheidstrainingen.
  • Het ondersteunen en coachen bij bezwarencommissies, de rechtbank en Raad van State;

Wij zijn in het verleden helaas vaak teleurgesteld over de begeleiding dat een detacheringsbureau van een juniorjurist belooft en dit in de praktijk niet blijkt te werken. Toch heb ik het met Legal Support opnieuw geprobeerd en dit keer ben ik zeer tevreden over de samenwerking: “De coach vanuit Legal Support begrijpt de materie, is persoonlijk, betrokken en zeer begaan”. Lees het interview met Monique over welke uitdagingen zij heeft en hoe de samenwerking met Legal Support in de praktijk uitpakt.

Monique Rijnen-Goudemans, Gemeente Amersfoort

Unieke combinatie
Door de juiste combinatie van onze senior en junior-jurist inclusief de intensieve ondersteuning, begeleiding en opleiding wordt méér werk verzet tegen lagere kosten. Een win-win voor uw organisatie, de maatschappij en de (startende) juristen!

Meer informatie
Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact via info@legalsupport.nl op met Jurgen Delneij om de mogelijkheden te bespreken.