In dit interview spreken we Adriene Krind, sinds 01-07-2022 werkt zij bij Legal Support als junior jurist bestuurs- en omgevingsrecht.
Wij hebben haar een aantal vragen gesteld over hoe werken in de detachering haar bevalt.
Haar antwoorden lees je hieronder!

 1. Momenteel werk je bij ons als junior jurist en volg je ons traineeship. Hoe bevalt dat?
  Het bevalt echt goed! Ik heb tot nu toe heel veel geleerd. Op school heb ik uiteraard bestuursrecht gehad, maar daar kreeg ik vooral met AWB en staatsrecht te maken. Het omgevingsrecht bijvoorbeeld was voor mij best nieuw.
 2. Waarom heb je voor gekozen Legal Support?
  Ik ben via een kennis bij Legal Support terecht gekomen. Hij wees me op de vacaturesite om eens te kijken of er wat voor mij tussen stond. Na het bekijken van de vacatures, nam ik gelijk contact op. Het eerste telefoongesprek was oriënterend ingestoken, maar dat was al een erg fijn gesprek. Daardoor wilde ik graag meer weten en zijn we verder met elkaar in gesprek gegaan. Na de gesprekken met Legal Support dacht ik ‘dit is een tof bedrijf, dit gaan we gewoon doen!’
 3. Waarom heb je gekozen voor detachering?
  Voorheen heb ik vaak voor uitzendbureaus gewerkt. Wat ik daar leuk aan vond, is het binnenkijken bij verschillende keukens. Zo’n soort constructie zocht ik, maar dan wel met een iets serieuzere baan met meer zekerheid. Vandaar dat ik in de detachering terecht ben gekomen. Voordat ik bij Legal Support begon, werkte ik ook in de detachering. Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar om ergens aan vast te zitten dus daarom past detachering momenteel goed bij mij.
 4. Wat is in jouw ogen het grootste voordeel aan detachering?
  Je komt bij bedrijven binnen waarbij het wat lastiger is om binnen te komen als je direct zou solliciteren. Daarnaast is het in mijn ogen een groot voordeel dat je bij verschillende organisaties kunt meekijken en voor jezelf kunt beslissen wat er bij je past. Stel dat iets niet past, dan ga je door naar de volgende opdracht
 5. Merk je verschillen tussen (de werkwijze) van Legal Support ten opzichte van je vorige werkgevers?
  Ja, er zijn wel een aantal verschillen. In principe is de werkwijze wel gelijk, namelijk mooie opdrachten koppelen aan de medewerkers. Het grootste verschil is dat ik hier bij Legal Support veel begeleiding krijg in mijn werk, bijvoorbeeld in het nakijken van stukken. Bij de andere detacheerder lag de focus meer op begeleiding op persoonlijk vlak en minder op de inhoud.
 6. Denk je dat detachering voor iedereen is? Waarom wel/waarom niet?
  Ik denk niet dat detachering voor iedereen is. Als je in de detachering werkt, moet je heel flexibel zijn, zowel als persoon als in je werk. Je moet het leuk vinden om voor verschillende opdrachtgevers te werken. Dit moet natuurlijk wel bij je passen.