Legal Design Thinking
‘’Vernieuwende gedachten, grenzeloze mogelijkheden!”

De eerstejaars hbo-rechten studenten van de Hogeschool Utrecht lieten hun creatieve brein te werk gaan tijdens Legal Design Thinking. En laten wij nou gek zijn op Legal Design Thinking. Dat weet de HU ook, dus vroegen zij ons mee te helpen met het inbrengen van een casus. Nicole Scheek en Vicky Speet waren vanuit Legal Support B.V. betrokken bij het proces.

Zo min mogelijk bezwaren ontvangen bij een besluit met een grote, maatschappelijk impact. Efficiënte bewaarafhandeling, ondanks een tekort aan juristen. Het is iets waar onze opdrachtgevers dagelijks mee worstelen. Tijd om daar een oplossing voor te bedenken.

De toekomstige juristen gingen met onze vraagstukken aan de slag. En dat leverde mooie producten op die werden gepresenteerd op dinsdag 13 juni. Chatbots met kunstmatige intelligentie voor juristen, een bezwarenfestival met de nodige smaak en vermaak en een landelijke informatiewebsite met campagnes. En dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment ;).

De studenten ontwierpen de producten zo dat wij deze live konden testen. Gaaf om te zien dat buiten de kaders denken efficiënte oplossingen kan opleveren!

Zetten jullie al Legal Design Thinking in?