Als je bij of voor een gemeente werkt, is het belangrijk dat je bestuurlijk sensitief bent. Maar wat is dat en hoe ga je daar mee om? En hoe weet je wanneer iets bestuurlijk sensitief is? Waar moet je op letten? Als adviseur adviseer je immers over de technische inhoud en laat je je niet meeslepen in de politieke discussie. Toch? De juristen van Legal Support B.V. zijn afgelopen vrijdag 3 maart dieper op deze vragen ingegaan tijdens de cursus ‘Bestuurlijke sensitiviteit: Hoe lopen de hazen?’

De cursus werd gegeven door Minette Niekus en Nicole Scheek vanuit Lemon Law. In een theoretisch deel zijn eerst de taken en bevoegdheden van de verschillende bestuursorganen aan bod gekomen. Daarna zijn we met cases aan de slag gegaan en is er onder meer geoefend met een rollenspel over de benadering van ‘De ongeïnteresseerde wethouder’. De cursisten hadden in ieder geval geen enkele moeite zich in die rol in te leven! 😊

Wil jij meer over dit onderwerp weten en wil je (met jouw collega’s) aansluiten bij de volgende cursusdag? Stuur dan vrijblijvend een mail naar info@legalsupport.nl.