De cursusdag Legal Design Thinking werd afgelopen woensdag verzorgd door reMARKable en Meesters van Nu, waarvoor nogmaals dank!

Legal Design Thinking is een opkomende methode binnen het juridische werkveld. Waar juristen jargon en eindeloze teksten kunnen dromen, is dat voor een niet-jurist minder vanzelfsprekend. Met Legal Design Thinking creëer je producten en diensten vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Niet-juristen moeiteloos bewust maken van het bestaan, gebruik en gevolg van de wetgeving. Dat is nogal een karwei. Daarom werd het tijd voor een Legal Design Thinking cursus.

De juristen van de Gemeente Altena en Legal Support B.V. kregen de mogelijkheid om de fasen van Legal Design Thinking te doorlopen aan de hand van verschillende casuïstiek. Niet specifiek denken vanuit de jurist, maar juist vanuit de eindgebruiker. Denken vanuit een ander perspectief. Een leerzame dag waarbij de juristen de opgedane kennis kunnen gebruiken voor de toekomst. Het proces is namelijk overal in te zetten. Niet alleen binnen alle facetten van de juridische dienstverlening, maar bijvoorbeeld ook binnen de gemeentelijke organisatie.

 

Kunnen onze juristen voor u iets betekenen? Bijvoorbeeld op gebied van achterstanden, dossiers op afstand of als flexibele oplossing voor een capaciteitsprobleem? Neem vrijblijvend contact op met Nicole Scheek op 06-82 05 28 60 of stuur een e-mail naar nicole.scheek@legalsupport.nl