Dit is collega Moufid al Mousaoui, 3e-jaars student rechten aan de Haagse Hogeschool. Moufid is begin februari van dit jaar begonnen bij Legal Support als junior-jurist Bestuursrecht. Sinds kort werkt hij bij de gemeente Rhenen als junior-jurist handhaving. De afdeling waar hij werkt controleert de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van het omgevingsrecht. Moufid is met enkele andere juristen verantwoordelijk voor het in behandeling nemen van meldingen en handhavingszaken. Als een burger bijvoorbeeld zonder vergunning een gebouw heeft geplaatst en deze vergunning ook niet verleend kan worden, dan kan er een last onder dwangsom worden opgelegd.
Daarnaast volgt Moufid bij Legal Support het opleidingsprogramma van 12 maanden tot juridische professional binnen het bestuurs- en omgevingsrecht. Met de inhoudelijke begeleiding en persoonlijke hulp van Nicole Scheek zet hij zo zijn eerste stappen binnen de gemeentelijke branche.

Wij stelden hem de vraag wat hem tijdens zijn eerste weken bij de gemeente nu het meest is opgevallen. Moufid:
“Nu ik voor de gemeente aan het werk ben, merk ik dat de opleiding van Legal Support en het “droog oefenen” op kantoor met diverse vraagstukken en cases mij erg hebben geholpen. Ik herken zaken sneller en weet nu beter waar ik op moet letten.”

Superfijn dat je dit zo voelt en dat je ons team versterkt, Moufid!

Wil jij ook als (junior)-jurist aan de slag binnen het bestuurs- en omgevingsrecht? Neem dan een kijkje bij onze vacatures >>