Net afgestuurde juristen ambiëren vaak een baan in de richting van het straf- of privaatrecht. En in eerste instantie niet een functie als jurist bij een gemeente. De reden hiervoor weet ik niet. Wellicht is het dat onbekend onbemind maakt of is het niet hip om als jong, dynamisch persoon bij de overheid te werken. Toch kan ik uit ervaring zeggen dat werken bij gemeenten uitdagend is en bij uitstek geschikt voor (startende) juristen. Het is afwisselend werk in een politiek gevoelige omgeving met oog voor de mens.

Gemeenten staan de komende jaren voor grote uitdagingen. Dus een frisse blik van jonge mensen is in deze dynamische tak van het juridische werkveld heel erg welkom!

Wij starten  in november ons traineeprogramma “Bestuurs- en omgevingsrecht”. Heb jij interesse in het bestuurs- en omgevingsrecht? En heb je behoefte aan begeleiding door een mentor/ coach bij jouw eerste stappen in je carrière of overweeg je een carrièreswitch? Neem contact op met Nicole Scheek op via 06 – 82052860.