Toen collega Nicole in 1992 aan haar eerste “echte” baan begon, kreeg ze een patroon toegewezen.

“In de advocatuur hoort dat bij je opleiding. Mijn patroon was mijn aanspreekpunt bij vragen, ze keek de door mij opgestelde stukken na en dacht mee over de tactische aanpak van zaken. Vaak was een simpele vraag of even meedenken al voldoende om me verder te helpen. Mijn patroon leerde me de kneepjes van het vak en dat gaf me zelfvertrouwen. Als je aan het begin van je carrière staat, verwacht je dat je alles moet weten. Dat is een illusie. In je opleiding heb je slechts een stevige basis gekregen die je in de rest van je werkzame leven verder ontwikkelt. Met vallen en opstaan kom je steeds verder. En als je daarbij geholpen wordt door een mentor met ervaring in het vak is dat heel fijn.”

Legal Support start in oktober haar traineeprogramma “Bestuurs- en omgevingsrecht”. Heb jij ook behoefte aan begeleiding door een mentor/ coach bij jouw eerste stappen in je carrière? En wil je je verdiepen in het bestuurs- en omgevingsrecht? Kijk bij onze vacatures voor nadere informatie of neem contact met Nicole op via 06 – 82052860.

 

Foto: Danielle MacInnes on Unsplash